Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Κατούνα: Τα πρόβατα προγκίξανε…


Φταίτε και εσείς, φταίει και ο….Χατζηπετρής. Μα πάνω απ’ όλα φταίνε ο Τάνταρος και ο Κουρουμπλής! Αποφάνθηκαν οι σοφοί της καθοδήγησης του Αποστολάκη. Εκεί που μας χρώσταγαν θέλουν και το… βόδι που λέει κι ο λαός!

Φιλική συμβουλή : Όταν το καράβι βουλιάζει δεν ψάχνεις τον κόσμο να κάνεις παράπονα, παίρνεις πάνω σου τις ευθύνες και δεν τρέχεις να σωθείς…

Όταν στις εκλογές αναζητείς λογικά αίτια, τότε εγώ καλά σου τα ’λεγα και τα ’ κουγες παράλογα..ήτοι:

Περαστικά! Φανερά χολωμένοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, άλλοι καταγγέλλουν τον Τάνταρο και Κουρουμπλή οι οποίοι έδρασαν «δήθεν» εναντίον του συνδυασμού τους, οι κομματικοί πιστεύουν ότι προδόθηκαν από τους δεξιούς του συνδυασμού και η Θειά-Μήτσαινα λέει ότι τον έφαγε το κεφάλι του..

Εδώ που τα λέμε με την ήττα ανατρέπονται θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας μας μιλάμε για βόμβα στα θεμέλια του κατεστημένου. Μέχρι τώρα Γιώργο, πριν τις εκλογές ήσουν σίγουρος ότι μπορείς να σαρώσεις τα πάντα, να φας και τον Τάνταρο και να βγεις ατσαλάκωτος. Τώρα;

Επιστήμονες βρήκαν επιτέλους το γιατί βυθίστηκε ο τιτανικός. Να ελπίσουμε ότι θα βρουν και τα αίτια της ήττας του Αποστολάκη!!

Στο φτύσιμο είχανε τον Τάνταρο οι φίλοι του Αποστολάκη. Την τελευταία στιγμή όμως μέχρι και κωλοτούμπες κάνανε. Αλλά ήταν αργά!!. Διότι ο Σολδάτος σέβεται τους αντιπάλους του και δεν τους περιφρονεί…

Κάθε όριο αντι-Τανταρικής υστερίας ξεπέρασαν στα μπλογκ, ευτυχώς μόνο μερικοί οπαδοί του Αποστολάκη βρίζοντας, λοιδωρόντας και καννιβαλίζοντας. Γιατί κύριοι οι οπαδοί του Τάνταρου σας έβρισαν; Αν νομίζατε ότι με κάτι τέτοια θα τους σπάγατε τα νεύρα λίγο πριν το δεύτερο γύρο, ε!! τότε ναι… χτυπήσατε «διάνα»!

Ώστε ο Τάνταρος και ο Κουρουμπλής φταίνε για την ήττα; Ε!! όπου νάναι θα μας πουν ότι ο Κουτιβής πρόδωσε τον Κολοκοτρώνη, ότι ο ίδιος ο Αρνής άνοιξε την κερκόπορτα το 1453*

(*και ότι ο Τάνταρος κράταγε κόντρα , αλλά τελικά έβαλε ένα χέρι κι ο Ναύαρχος Γεροκωστόπουλος κι έτσι κατέρρευσε η Βόνιτσα..)

Νεφρό από Πακιστανό παίρνω , συκώτι από τον Γεωτρυπανά!!, δεν παίρνω θάναι σίγουρα πρησμένο…

Ανέκδοτο: Ήτανε δυο βλάχοι και ήθελαν να παίξουν μπάλα, πήγανε σ’ ένα γήπεδο, αλλά τότε διαπίστωσαν ότι δεν είχαν μπάλα. Έτσι αποφάσισαν να παίξουν χωρίς μπάλα. Έβαζαν γκολ ο ένας στον άλλον και φώναζαν. Περνάει τότε ένας και τους λέει: -«Καλά ρε μαλάκες χωρίς μπάλα παίζεται;» Και αυτοί του απαντούν:
Ε, και τι έγινε για πρωτάθλημα παίζουμε;».

Πριν ακόμη καλά καλά κλείσουν οι κάλπες του α΄γύρου άρχισαν τα ξυπνοπούλια των παρασκηνίων να βγάζουν προς τα έξω ότι τα βρήκαν οι Αποστολάκης και Τάνταρος. Και καλά άντε τα βρήκαν οι αρχηγοί. Τι θα κάνουν θα πάρουν το ραβδάκι και θα οδηγήσουν τα «προβατάκια» στην στάνη που θέλουν αυτοί;

Μαγκιά! Ηγετικό στέλεχος του Τάνταρου είπε: «Η προίκα μας είναι η ανεξαρτησία μας. Οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και αν βγω να τους πω να ψηφίσουν τον έναν ή τον άλλον, τότε δεν θα με πάρουν σοβαρά. Δεν τολμώ σε κανέναν να πω τι θα ψηφίσει, όπως δεν θέλω κανείς να μου πει τι θα ψηφίσω εγώ!».

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και πολιτικοί (οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται... προοδευτικοί) που θεωρούν Πρόβατα τους ανθρώπους και πίεζαν να δοθεί γραμμή υπέρ κάποιου υποψηφίου ...

Οι ψηφοφόροι ξύπνησαν κύριοι, πάρτε το χαμπάρι, δεν είναι πια πρόβατα…

«Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα..»

Δεν ξεχνάμε την περήφανη δήλωση του Αποστολάκη: «Πρώτα τα σφαγεία στην Κατούνα!!». Οι ψηφοφόροι της Κατούνας απέδειξαν ότι δεν μπορεί κανείς να τους φέρεται σαν πρόβατα!!!

Σφαγείο στην Κατούνα: Μη βασανίζετε τα ζώα με τα συμπλέγματα των ανθρώπων…

Τώρα θα μου πείτε υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Σιγά μην θυμούνται την επόμενη τετραετία ποιος ήταν ο Αποστολάκης. Και επ΄ αυτού μια εξυπνάδα: Ρώτησαν αμέσως μετά τις εκλογές ένα μαθητή στο Δρυμό, ποιος είναι ο Αποστολάκης και να τι είπε: «Ο Αποστολάκης είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναιτωλικό …».

Πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 πρέπει να ανακηρυχτεί ο Αποστολάκης. Έτρεχε μόνος του και βγήκε δεύτερος..

Δεν πρόλαβε ο Αποστολάκης να καταγγείλει τον Τάνταρο και βγήκε σαν εκπρόσωπος του συνδυασμού ο Βαρβάτος να τον διαψεύσει. Τώρα στα γεράματα, να η γούνα ράμματα… Αχ! Αποστολάκη δεν το ξέρεις το «φοβού τους ευεργηθέντες»..

Κον βαρβάτο: Και συ τέκνον Βρούτε;

Να τα βάζεις με τον Τάνταρο και να τον καταγγέλλεις για υπομονευτή της ήττας σου, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία. Δηλαδή αν δεν τρώνε τα παιδιά, τα απειλείς ότι η μαμά θα φωνάξει την Αστυνομία..

Αποστολάκης-Σολδάτος: σημειώσατε 2. Να ανατρέπεις το ντεζαβαντάζ έδρας; Ε, αυτό το χουν κάνει μόνο ο Σολδάτος και ο Μπάγεβιτς..

Ας δούμε τις εξελίξεις στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, σαν πρόγραμμα νυκτερινού κέντρου αφού όλοι μας μπεκρουλιάζουμε τα βράδια και την άλλη μέρα κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα:
Μπάμ και κάτω», μας φέρνει στο νου τον Αποστολάκη που ο Σολδάτος τον έριξε με την πρώτη στο κανάβατσο.
Είσαι ένα πιστόλι που με σημαδεύει», αφιερωμένο στον Νίκο Σολδάτο για τη νίκη του.
Κύριος ήρθα και κύριος φεύγω..» στον Νώντα Τάνταρο.
Μας υποχρέωσες!!», το αφιερώνει ο Νίκος Βαρβάτος .
Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», στον Γιώργο Αποστολάκη.
Μα εγώ δεν ζω γονατιστός…», στον Κουτιβή.
Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ..», το αφιερώνουν ανένταχτοι Κατουνιώτες..

Ευκαιρία δοθείσης καταγγέλλουμε τον Σολδάτο που στο συνδυασμό του δεν είχε μανεκέν. Μοντέλα είχε μόνο ο Τάνταρος.. (κάτι τέτοια γυναικεία πρότυπα πρόβαλε ο Τάνταρος κι άντε μετά αφού τις παντρευτείς να σου φέρουν ένα ποτήρι νερό.. )

Πανηγύριζαν οι δεξιοί στην Κατούνα κι ο Μούλιας Καραμάνης έλειπε. Αμ! Μούλια δεν τόξερες ότι τα πρόβατα που ξεστρατίζουν από το μαντρί τα τρώει ο λύκος. Τα κατασπαράζει….

Μερικές ομάδες όταν ήλθαν να παίξουν μπάλα στην Κατούνα, ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας. Η Μεδεών παιδιά σας το ξαναλέει ότι δεν πειράζει χήρες και ορφανά…

Και τι αποδεικνύει η ιστορία. Ο Τάνταρος έκανε τις ομιλίες του βρέχοντας. Καλά αν κρυολογούσαν οι ψηφοφόροι σου τότε πως θα γράφονταν η ιστορία…

Αμ το άλλο. Ο Σολδάτος έπαιζε με πλειμέικερ τον Τάνταρο και είχε και πάγκο. Άντε μετά να γυρίσει παιγνίδι ο Αποστολάκης;

Η αποστολή εξετελέσθη: Αποστολάκης καπούτ… Νάναι καλά ο Σολδάτος: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο!!

Πόσο καλός προλετάριος είστε; Ποια είναι η μέγιστη νίκη της εργατικής τάξης κατά του κεφαλαίου; Α) Η ανατροπή του Αποστολάκη, Β) η νίκη του Σολδάτου και Γ) η Νίκη του Λένιν ενάντια στον Τσάρο.

Ναι εντάξει να απολογηθώ. Πήγα και ψήφισα τον Νώντα Σαμαντά αλλά κανείς δεν μούπε ότι είναι και πολιτικός. Τον νόμιζα για σεντερ φορ…

Προχθές επισκέφτηκε την Κωνωπίνα, παραπροχθές πήγε στην Τρύφου. Έχετε ξεσαλώσει τελείως δήμαρχε Σολδάτε!!! Που τα χαμε δει ποτέ αυτά τα πράγματα να μας επισκέπτεται τόσο συχνά ο δήμαρχος; Το καλό να λέγεται, ο Σολδάτος τα πάει αναπάντεχα καλά προς το παρόν..

Θα σου θυμίσω: Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα...

Μήνυμα του Σπύρου Μπαράκου στο μπλογκ μας: «Άλλος στη μάχη θα πολεμήσει και άλλος στη μάχη θα ιστορήσει....». Απάντηση: «Οι εχθροί σε κάνουν δυνατότερο, οι σύμμαχοι πιο αδύναμο!!». Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται…

Καλέ μου Αι-Θανάση εγώ πάντα πίστευα σ' εσένα….

Κλείνοντας θέλω να σας αφιερώσω το τραγούδι του Νταλάρα: «Όμορφη και παράξενη πατρίδα, ωσάν αυτή που μου ’λαχε δεν είδα…»

Ω έλατο-ω έλατο, μ’ αρέσεις πως μ’ αρέσεις!!. Μήπως παραμιλάω μετά τις εκλογές…

Εσένα η κοινωνία σε έκρινε ήδη. Τώρα θα σε κρίνει και η ιστορία.
Καληνύχτα Γιώργο…

Μαύρο Πρόβατο

Δεν υπάρχουν σχόλια: